Mobilproducenten Doro sætter nu fokus på, at seniorer skal kunne leve at aktivt og uafhængigt liv - både ude og hjemme. Via den nye alarmknap, Doro 3500, der er kompatibel med både Doros smartphones og ”almindelige” mobiltelefoner, kan seniorer nemt give besked til deres pårørende, hvis de har brug for hjælp.

Det er vigtigt at holde sig fysisk i gang. Også når man bliver ældre. Desværre kan det at gå uden for hjemmet for mange seniorer være forbundet med utryghed. Til dem har mobilproducenten Doro, der i mange år har specialiseret sig i mobiltelefoner særligt henvendt til seniorer, lanceret et praktisk armbånd med indbygget alarmknap.

Doro 3500 er en udvidelse af tryghedsknappen, der findes på bagsiden af alle Doros mobiltelefoner. Når armbåndet er forbundet til mobilen via Bluetooth, behøver man ikke længere at have mobilen i hånden for at slå alarm. Man trykker blot på knappen på armbåndet, hvorefter ens pårørende automatisk modtager en SMS med besked om, at man har brug for hjælp – og information om, hvor man er. Det giver tryghed både til de pårørende – og til senioren selv.

Tryghed og øget mobilitet
Med den nye lancering håber Doro at give seniorer større frihed til at leve det liv, de ønsker – og til kunne holde sig fysisk aktive uden at behøve at bekymre sig om fx fald.

- Tryghedsknappen på Doro-telefonernes bagside er en af vores signaturfunktioner, og det vil den også være fremover. Men for at aktivere tryghedsknappen skal man have sin mobiltelefon i hånden. Det behøver man ikke med Doro 3500. Hvis uheldet ude, og er man fx faldet under en gåtur i skoven, behøver man altså ikke først at finde sin mobiltelefon frem fra lommen eller tasken; man aktiverer blot alarmknappen via armbåndet, siger Rudi Iversen, der er country manager for Doro i Danmark.

Virker både med smartphones og ”almindelige” mobiltelefoner
”Seniormobil” er i dag en bred betegnelse, der rummer meget mere end ”almindelige” mobiltelefoner med store taster. Doros sortiment spænder bredt - fra meget enkle mobiler til de lidt mere avancerede – omend stadig brugervenlige - smartphones. Doro 3500 er kompatibel med begge mobiltyper, og derved henvender det sig også til en bred målgruppe:

- Er man Doro-smartphonebruger og lever et aktivt liv med fysiske aktiviteter, kan armbåndet være en smart accessory fx i forbindelse med vandring, mountainbike-ture og golf. For andre brugere vil Doro 3500 give øget mobilitet og tryghed i hverdagen - både ude og hjemme. Har man armbåndet på, kan man altid aktivere tryghedsalarmen, også selvom telefonen ligger i et andet rum, forklarer Rudi Iversen og tilføjer, at mobilen blot skal være inden for Bluetooth-rækkevidde på op til 20 meter.

Armbåndet er desuden IP67-klassificeret, dvs. at det er vandtæt. Det betyder, at man sagtens kan have det på i bad - eller have det med på fx fisketuren, hvor mange seniorer i dag lader mobilen ligge i tasken i frygt for at tabe den i vandet.

Der følger desuden en strop med, så alarmknappen også kan bæres om halsen.

Doro 3500 er pt. kompatibel med følgende Doro-telefoner:

• Doro 8030
• Doro Liberto® 825
• Doro 5517
• Doro Secure® 580
• Doro PhoneEasy® 530X (nyeste versioner)
• Doro 6051

Doro 3500 fås i to farverkombinationer: sort bånd med lilla tryghedsknap og gråt bånd med sort/grå tryghedsknap. Forventet vejl. udsalgspris er 299 kr.

Doro 3500 kan sammen med Doros smartphones og mobiltelefoner opleves på MWC i Barcelona, som finder sted fra den 27. februar – den 2. marts. Her vil Doro være at finde i hal 7 ved stand 7A81.