Det danske Seniorpanel har endnu engang haft én af Doros telefoner til test. Denne gang er det den nye klaptelefon Doro 6531, der har været under luppen hos panelet, som er særligt begejstret for telefonens enkelhed og høje brugervenlighed.

I løbet af december har fem seniorer testet den nye klaptelefon, Doro 6531. Doro 6531 er topmodellen i Doros nye 65-serie med klaptelefoner specielt udviklet til seniorer, som foretrækker en ”almindelig” mobiltelefon, der er helt enkel at ringe og sms’e fra.

Doro 6531 er udstyret med en ekstra stor 2,8” skærm, forhøjede taster samt 2 MP kamera. Telefonen har også en ekstra skærm på ydersiden, der gør, at brugeren nemt kan se, hvem der ringer, uden at åbne telefonen. I løbet af testperioden har Seniorpanelet vurderet alt lige fra brugsanvisning, installation og brugervenlighed til telefonens klapfunktion og design. I gennemsnit har panelet givet klaptelefonen karakteren 4,3 ud af 5. Du kan læse mere om paneldeltagerne og deres forskellige mobilvaner og -erfaringer her.
Anette

Anette fortæller, at hun meget hurtigt kom i gang med at bruge klaptelefonen takket være den logiske brugermanual, som var nem at følge punkt for punkt. Derudover roser hun telefonens størrelse, som hun synes ligger godt i hånden og passer perfekt til eksempelvis en brystlomme. Desuden er Anette begejstret for telefonens gummibelagte bagside, der gør telefonen skridsikker, ligesom hun synes, det er praktisk, at telefonen har en ekstra skærm på ydersiden, så hun fx kan se, hvad klokken er eller hvem, der ringer og sms’er. Skal Anette sætte en finger på noget, så bliver det lyden, som hun indimellem synes er lidt ”ulden” under opkald sammenlignet med hendes fastnettelefon.

Samlet vurdering: 5/5.

Eva
For Eva er telefonens klapfunktion et stort plus, fordi den gør telefonen robust samtidig med at hun undgår uheldige fejlopringninger. Ligeledes er Eva også begejstret for telefonens design, de store knapper samt ”hvidliste”- funktionen, som gør, at man kan undgå opkald, man ikke ønsker at modtage. Dog synes Eva ikke, at udvalget af ringetoner er tilfredsstillende, og hun havde også godt kunnet tænke sig, at brugermanualen var mere overskuelig med eksempelvis større overskrifter.

Samlet vurdering: 4,5/5

Hans Christian
Hans Christian fremhæver klaptelefonens enkelthed som en af dens styrker. Han fortæller, at det var nemt at komme i gang med at bruge telefonen, og at den opfylder alle behov inden for basal mobilbrug som opringninger og sms’er. Desuden synes han, at lyden er rigtig god og tydelig. Men efter at have været smartphone-bruger i mere end to år, er han ikke tilfreds med internetbrowseren, og han savner også et bedre kamera. Hans Christians konklusion er altså, at Doro 6531 er en rigtig god telefon, og at klapfunktionen giver en dejlig tryghed - men hvis man ønsker at bruge sin telefon til mere end blot at ringe og sende sms’er, bør man måske gå efter en anden model – fx en brugervenlig smartphone.

Samlet vurdering: 3/5

Klara
Klara har været meget tilfreds med Doro 6531. Hun fortæller, at den var utrolig nem at tage i brug med hjælp fra en god og letforståelig brugermanual. Derudover roser hun Doro 6531 for dens klare lyd og den store skærm samt telefonens størrelse, der gør, at den er nem at have med sig i lommen. Dog må Klara ligesom Hans Christian konstatere, at hun - efter at have testet Doro Liberto® 825 - er blevet så glad for smartphone-teknologiens mange funktioner og touch-skærm, at hun ikke har planer om at udskifte smartphonen med en klaptelefon. Alt i alt vurderer hun således, at telefonen passer rigtig godt til de, som ønsker en telefon, der er enkel at ringe fra, og hun pointerer, at man meget hurtigt vil lære at sms’e med Doro 6531 takket være dens enkelthed.

Samlet vurdering: 5/5

Børge
Ligesom de andre paneldeltagere roser Børge klaptelefonen for dens kompakte design, der gør, at den er nem at have med sig på farten. Derudover er han begejstret for den lille ydre skærm, som giver et dejligt overblik ved at vise, hvad klokken er samt hvem, der ringer eller skriver. Desuden fremhæver han, at tasterne og teksten på skærmen har en god størrelse, som gør det nemt både at foretage opkald og skrive eller læse sms’er. Afslutningsvis konkluderer han, at telefonen er rigtig god, og at der ikke umiddelbart er nogle funktioner, han savner.

Samlet vurdering: 4/5