Doro Liberto® 820 sender nu en spritny smartphone på markedet udviklet specielt til de seniorer, der har lyst til at prøve kræfter med smartphone-teknologien – på deres egne præmisser. Telefonen har alle de samme muligheder som ”gængse” smartphones, men den er udstyret med en vejledningsfunktion, som guider brugeren, og en ny ”hjælper-app”, der giver udvalgte familiemedlemmer mulighed for at yde fjernsupport.

Verdens førende producent af brugervenlige kommunikationsmidler målrettet seniorer, svenske Doro, udvider nu produktsortimentet med smartphonen Doro Liberto® 820. Telefonen er designet fra bunden og er bygget på Doros DNA: simplest mulig grænseflade med store ikoner på et stort og tydeligt display, høj, klar lyd og ergonomisk design med flere fysiske knapper.

Telefonen er også udstyret med en vejledningsfunktion, der hjælper brugeren i gang og guider ham eller hende gennem telefonens vigtigste funktioner. Vejledning til opsætning af indstillinger, forslag til nye apps og tips om telefonens funktioner skal hjælpe brugeren til selv og i sit eget tempo at udforske og lære om alle de muligheder, en smartphone kan tilbyde.

Bygger bro over digital kløft
De fleste smartphones på markedet er udviklet til yngre målgrupper, og slår man dem i ”easy mode”, mister man en masse funktionalitet. Det ønsker Doro at ændre.

– Doro Liberto® 820 er designet til dem, der ønsker alle smartphonens fordele og muligheder, men som kan have brug for lidt ekstra hjælp og støtte undervejs – uden at de skal ulejlige børn og børnebørn. Adgang til fx sociale medier og videoopkald gør det nemmere og sjovere at holde kontakten med ens netværk, og vores nye smartphone giver alle den mulighed, forklarer Rudi Iversen, der er country manager hos Doro Danmark.

Lad familien hjælpe fra distancen
Doro Liberto® 820 kommer med My Doro Manager, et system udviklet til at lette installation og brug af telefonen. My Doro Manager består af to dele: et forudinstalleret program på Doro-mobilen og en ”hjælper-app”, som udvalgte familiemedlemmer eller venner kan installere på deres egen smartphone. Via denne app kan de super-nemt, og uanset hvor i verden de befinder sig, anbefale apps til brugeren, dele billeder, hjælpe med at tilføje kontakter og justere funktioner som lyd og lys på vegne af brugeren.

Telefonen har også, som den eneste smartphone på markedet, en nødknap med GPS på bagsiden. Funktionen, der ifølge Doros undersøgelser, er yderst populær blandt seniorerne, gør det muligt at foretage nødopkald til foruddefinerede personer, og giver samtidig pårørende mulighed for via Google Maps at se, hvor mobilen befinder sig ved uheld.

– Vi har udviklet Doro Liberto® 820 for at imødekomme behovene i en befolkning med stadig flere ældre. Det handler både om at bygge bro over den digitale kløft ved at gøre avancerede funktioner enkle og tilgængelige for alle – og om skabe tryghed i hverdagen via nogle af de nye teknologier, fortæller Rudi Iversen.

Den Android-baserede Doro Liberto® 820 er fuldt Google-certificeret, så brugeren har adgang til over 1,2 millioner apps fra Google Play.

Telefonen har desuden stort touch-skærm-keyboard, bluetooth-tilslutning, 8 megapixel kamera, som også kan optage video samt GPS og HD Voice. Det ergonomiske design gør, at telefonen ligger godt i hånden, og de bagbelyste, fysiske taster gør mobilen nem at betjene. Kombineret med en enkel menu-struktur og mulighed for ekstra stor skriftstørrelse gør det Doro Liberto® 820 til en særdeles brugervenlig smartphone. Den fås i tre farver: sort/sølv, hvid/sølv og lys rosa og er tilgængelig i butikker og online fra begyndelsen af oktober i 2014.