Svenske Doro udvider nu deres voksende smartphone-familie med endnu et medlem: Doro Liberto® 825, der i dag præsenteres på IFA-messen i Berlin. En innovativ og intuitiv brugerflade fokuserer på handlinger fremfor applikationer og gør den nye model til den hidtil mest intelligente smartphone til seniorer – og ideel til dem, der indtil nu har tøvet med at vælge en smartphone. Den Android-baserede 4G-telefon har en stor 5”-skærm samt et 8MP kamera og kommer desuden med alle Doros signaturfunktioner.

 

Selvom mange seniorer allerede bruger smartphones, viser Doros egne brugerundersøgelser, at en stor gruppe stadig ikke er kommet med på smartphone-bølgen - også selvom mange af dem gerne vil. Er man ikke født ind i den digitale verden, kan smartphonens mange muligheder virke overvældende, og det får nogle til at holde sig tilbage. 

 

- Vores undersøgelser og interviews viser, at ”almindelige” smartphones ikke er hverken særlig brugervenlige eller logiske for nybegyndere. Tværtimod synes mange, at de er vanskelige at håndtere. Displayet er for svært at bruge, der er for mange ikoner og valgmuligheder, og menu-systemet er forvirrende. Med afsæt i netop dét, har vi derfor udviklet Doro Liberto® 825, hvor vi har gentænkt brugerfladen og tilpasset den seniorerne, så det bliver nemmere at bruge en smartphone, fortæller Rudi Iversen, Country Manager i Doro Danmark.  

 

Intuitiv anvendelse

Resultatet er en brugerflade med ikoner, der fokuserer på handlinger fremfor applikationer. Med en almindelig brugerflade er der ofte flere indgange og ikoner til samme handling, fx at sende et billede, og det kan let virke forvirrende. Doro Liberto® 825 har simple, store ikoner, så man nemmere undgår at fare vild. Vil man fx sende et billede, en video eller en tekstbesked, trykker man blot på ikonet ”send” og vælger herefter, ”hvad” der skal sendes (tekst, billede eller video), og til sidst ”hvem”, det skal sendes til.  

 

- Ved at simplificere og fjerne den ’dybe menu’ har vi skabt en brugerflade og et menusystem, der er intuitivt og let at navigere i – men uden at det begrænser telefonens muligheder, som hvis man sætter en almindelig smartphone i ’Easy Mode’. Vores brugere vil jo netop gerne have de samme funktioner og muligheder som de gængse smartphone-modeller – de har bare brug for at det serveret på en mere brugervenlig måde, siger Rudi Iversen. 

 

En 5”-skærm gør det lettere at se ikonerne og anvende touchskærmen, så de, der måske før har været lidt tilbageholdende, får lyst til at prøve kræfter med en smartphone. 

 

Kom let i gang med opstarts-assistent

Det kan tit være lidt besværligt at sætte en ny telefon op – særligt for seniorer, der ofte begiver sig ind i en hel ny verden. Men en ny indbygget opstarts-assistent i Doro Liberto® 825 gør det supernemt at komme i gang og lære at anvende telefonen. Den guider og stiller nødvendige spørgsmål undervejs, så brugeren kan føle sig tryg ved at indstille alt lige fra volumen til tilføjelse af nye kontakter. 

 

Imødekommer brugerens behov

Som alle andre Doro-modeller kommer den nye smartphone med Doros signaturfunktioner som HD voice og ekstra høj og tydelig lyd. Den er samtidig kompatibel med høreapparater. En nødknap med GPS på telefonens bagside giver tryghed til både brugeren og de pårørende. Med blot et enkelt tryk på knappen kan brugeren foretage nødopkald til foruddefinerede personer, mens pårørende via Google Maps kan se, hvor mobilen befinder sig ved uheld.

 

Telefonen er udstyret med Doros egen app My Doro Manager, som udvalgte familiemedlemmer eller venner kan installere på deres egen smartphone og på den måde anbefale apps til brugeren, dele billeder, hjælpe med at tilføje kontakter og justere funktioner som lyd og lys på vegne af brugeren.

 

Klik her for at læse mere om Doro Liberto® 825.