Vi har nu fundet deltagerne til Doros nye Seniorpanel, der løbende kommer til at teste forskellige Doro-telefoner. Panelets input skal hjælpe os med at blive bedre til at udvikle vores telefoner - men de skal i ligeså høj grad hjælpe andre brugere med at finde den mobiltelefon, der passer til deres behov.  

 

Seniorpanelet er allerede i fuld gang med deres første test af smartphonen Doro Liberto ®825. Når panelet er færdige med at teste, samler vi op på resultaterne, så andre kan få glæde af de erfaringer, panelet har gjort sig. Seniorpanelets medlemmer præsenteres nedenfor.  

 

 

Eva Folke, 69 år

Eva har i mange år arbejdet med TV-produktion, men skiftede i 2013 til et job inden for museumsbranchen. I sin fritid står Eva i spidsen for kunsthåndværkergruppen ”Netmaskerne”, hvor kreative strikdesignere deler deres passion for maskinstrik og blandt andet afholder forskellige udstillinger landet over.

 

Eva har en forkærlighed for klaptelefoner, og i øjeblikket har hun en Doro Phone Easy ® 632. Hun indrømmer dog, at behovet for en mobiltelefon, der kan lidt mere, efterhånden er blevet større, og derfor glæder hun sig til at stifte bekendtskab med smartphonens verden. For Eva er det vigtigt, at hendes mobiltelefon er nem at bruge og ”uden for mange dikkedarer”, som hun selv udtrykker det. 

 

Klara Vedstesen, 66 år

Klara har som medhjælpende landbrugshustru tilbragt en stor del af sit liv i kartoffelmarkerne, hvor hun har hjulpet til med at grave kartofler op og efterfølgende stået ved sorteringsmaskinen og sorteret skidt og sten fra høsten. De mange timer ved den larmende maskine har sat sine spor på hørelsen, og i dag bruger Klara høreapparat på begge ører. Det betyder, at hun ofte har vanskelligt ved at høre, hvad der bliver sagt, når hun fx taler i mobiltelefon.

 

 

Klara tilbringer gerne mange timer i pensionistforeningen og i den fotoklub, hun er medlem af. Hendes familie betyder rigtig meget for hende, og hun nyder at være sammen med sine fire børn og seks børnebørn, som hun elsker at lege og spille spil med. Noget af det, hun glæder sig meget til ved at prøve en smartphone, er muligheden for at kunne bruge Skype på telefonen, så hun nemmere kan følge sine børnebørn.


Om det at ældes siger Klara: ”Alder er som at bestige et bjerg. Man bliver nok lidt forpustet, men man får en langt bedre udsigt.”

 

Børge Rossen, 68 år 

Børge var i sit arbejdsliv i mange år beskæftiget ved landmålerkontoret i Tønder og siden hen ved en virksomhed, der producerer aluminiumsrør til bilindustrien. I dag er Børge pensioneret og tager stor del i det lokale foreningsliv, blandt andet i hjemmeværnet og i Tønder Andelsboligforening. Som nyvalgt formand er han også meget aktiv i ÆldreSagen i Tønder.

 

Børge er en mand med mange jern i ilden, og det er med til at gøre ham til en flittig mobilbruger, der har behov for både at kunne ringe, sende sms’er og mails og gå på sociale medier som Facebook fra sin telefon.

 

Børges mantra her i livet er, at man kan, hvad han vil!

 

Anette Tracz Knudsen, 64 år

Anette nyder sin pensionisttilværelse og har ikke svært ved at fylde tiden ud. Hun holder meget af naturen og har en stor interesse for fugle. En interesse, hun gerne dyrker på utallige campingture i både Nord- og Sydeuropa sammen med sin mand.

 

For et års tid siden købte Anette en ”almindelig” smartphone, men det blev et kort bekendtskab; hun synes, den var for kompliceret og endte med at skifte den ud med en Doro-klaptelefon. Ifølge Anette selv har hun ikke de store tekniske færdigheder, men hun kunne rigtig godt tænke sig endnu en gang af prøve kræfter med smartphone-teknologien. Hun vil gerne have mulighed for at kunne gå på internettet fra sin telefon, så hun kan blive opdateret på nyheder, vejrudsigten, bruge GPS samt holde kontakten med sine venner og familie under de ofte lange campingture.   

 

Hans Christian Hemmingsen, 73 år

Hans Christian er pensioneret efter et arbejdsliv som lærer og bibliotekar. Han har dog ikke helt sluppet sine fag og bruger en stor del af fritiden i det lokale arkiv, hvor han sammen med 13 andre frivillige indsamler og bearbejder arkivalier fra lokalområdet. En stor del af Hans Christians tid går også med at hjælpe og støtte sine fire børn og otte børnebørn.

 

Hans Christian har haft adskillige mobiltelefoner gennem årene, og han har altid gerne mobilen i lommen, når han går ud. Han synes, det er rart at vide, at folk kan få fat i ham, når han er ude – eller at han selv kan ringe hjem, hvis han får brug for det. For knap ti år siden fik han høreapparat, og det stiller krav til lyden i hans mobiltelefon, fordi han har svært ved at høre, hvad der bliver sagt.