På den årlige Mobile World Congress i Barcelona præsenterer Doro nu det nyeste medlem i virksomhedens voksende smartphone-familie: Doro 8030. Modellen har Doros specialudviklede brugerflade, der som den eneste på markedet ”tænker omvendt” sammenlignet med ”almindelige” smartphones. Menustrukturen er her bygget op efter, hvad der er mest intuitivt for brugerne – seniorerne. Samtidig kommer Doro 8030 prismæssigt til at ligge, så flere seniorer får mulighed at prøve kræfter med smartphone-teknologien.

 

Svenske Doro lancerer nu endnu en smartphone målrettet seniorpublikummet: Doro 8030. Den nye model minder langt hen ad vejen om Doro Liberto® 825, som Doro sendte på markedet sidste år. Doro 8030 er nemlig udstyret med samme intuitive brugerflade, og det er blandt andet det, som adskiller de to modeller fra, hvad vi ellers ser på markedet:

 

- Er man ikke er vant til at bruge smartphone-teknologi, kan menustrukturen i ”almindelige” smartphones virke ret forvirrende. De er sjældent særligt intuitive, hvis ikke man er så rutineret i ikoner og apps. Med de seneste to modeller har vi forsøgt at ”vende bøtten” og udvikle en brugerflade, hvor hele menustrukturen tager afsat i, hvad der virker intuitivt for målgruppen - særligt for førstegangsbrugerne, siger Rudi Iversen, der er Country Manager for Doro i Danmark.

 

Innovativ brugerflade

Resultatet er en brugerflade med ikoner, der fokuserer på handlinger fremfor applikationer. Med en almindelig brugerflade er der ofte flere indgange og ikoner til samme handling, og det kan let virke forvirrende. Doro 8030 har simple, store ikoner, så man nemmere undgår at fare vild. Vil man fx sende et billede, en video eller en tekstbesked, trykker man blot på ikonet ”send” og vælger herefter, ”hvad” der skal sendes (tekst, billede eller video), og til sidst ”hvem” det skal sendes til.

 

Samme specifikationer– lavere pris

Men brugerfladen er ikke det eneste, som Doro 8030 har tilfælles med forgængeren Doro Liberto® 825. Den nye Android-baserede Doro 8030 bygger ligeledes på 4G-teknologi og kommer med Doros nye, vandrette ladestation, ligesom den har en indbygget opstarts-assistent, som gør det supernemt at komme i gang og lære at bruge telefonen. Den guider og stiller nødvendige spørgsmål undervejs, så brugeren kan føle sig tryg ved at indstille alt lige fra volumen til tilføjelse af nye kontakter. Det er en stor fordel, hvis man er nybegynder udi smartphonens verden.

 

- Vores egne brugerundersøgelser viser, at der i gruppen 65+ er en stadig stigende efterspørgsel på smartphones. Hele 60 pct. har intentioner om at købe en smartphone næste gang, de skal have ny mobiltelefon. Derfor er det vigtig for os, at vores smartphoneportefølje imødekommer forskelle i behov og pengepung, uddyber Rudi Iversen.

 

Smartphonetrend blandt seniorer

Det er ikke længe siden, Doro primært var kendt for brugervenlige seniortelefoner med ekstra store taster. At Doro 8030 er den femte smartphone fra den svenske mobilproducent på bare få år er med til at understrege den voksende smartphonelyst blandt seniorerne.

 

Men selvom Doro har plantet sig solidt på smartphonemarkedet, er det sket uden at gå på kompromis med virksomhedens DNA og signaturfunktioner som HD voice, fysiske taster og ekstra høj og tydelig lyd. Doro 8030 er ingen undtagelse. Ligesom alle andre Doro-modeller er den kompatibel med høreapparater, og en nødknap på telefonens bagside giver tryghed til både brugeren og de pårørende. Desuden kommer telefonen med app’en My Doro Manager, som udvalgte familiemedlemmer eller venner kan installere på deres egen smartphone. Via den kan de anbefale apps til brugeren, dele billeder, hjælpe med at tilføje kontakter og justere funktioner som lyd og lys på vegne af brugeren.

 

Doro 8030 fås i sort, og produktvideo kan ses her.

 

 Leas mere