Verdens førende producent af brugervenlige kommunikationsmidler målrettet seniorer introducerer nu en ny telecare-mobiltelefon, som kan give brugeren større frihed - og give de pårørende ro i sjælen. Den nye Doro Secure® 580, der i disse dage præsenteres på Mobile World Congres i Barcelona, indeholder bl.a. GPS baseret tryghedsalarm og er kompatibel med høreapparater.

Doro har en strategi om at hjælpe mennesker med specielle medicinske behov, der er utrygge ved at forlade hjemmet. Det skal blandt andet ske ved at gøre telecare fuldstændig mobilt.

Telecare dækker over teknologiske hjælpemidler, som kan overvåge brugeren og kommunikere med pleje-personale eller pårørende og dermed hjælpe brugeren til at være uafhængig i eget hjem.

Den nye Doro Secure® 580 er en minimalistisk telecare-kompatibel mobiltelefon, der sigter mod at give brugeren endnu større frihed og tryghed.

Virker både på GSM og 3G
Mobilen giver mulighed for at modtage telecare og telefon-opkald simultant. Den virker både på GSM og 3G-netværket for at give den bedste dækning – og dermed øge sikkerheden. Samtidig er enheden klædt på til hverdagens udfordringer ved at være vandafvisende og ekstremt holdbar.

Doro Secure® 580 har fire knapper, der kan for-programmeres, så de giver mulighed for at foretage opkald ved bare ét tryk. Den er HD Voice-certificeret og kompatibel med høreapparater, hvilket giver større sikkerhed og letter kommunikationen for sårbare brugere.

Telefonen kan sættes op, så pårørende kan styre og få adgang til mobilens opsætning og indhold hjemme fra deres egen computer. Det sker via det cloud-baserede fjernstyrings-system Doro Experience® Manager.

Overvåg bl.a. puls, vægt og søvn
Den nye Doro Secure® 580 er en naturlig udvidelse af Doros eksisterende produktsortiment til seniorer med særlige pleje-behov.

Sidste år lancerede virksomheden en brugervenlig smartphone, Doro Liberto® 810, som kan forbindes til Withings vægt- og pulsmålere – og dermed levere daglige helbredsmålinger. Withings har siden lanceret en app til smartphone, som også kan overvåge vægt, aktivitet, søvn og hjerterytme. Denne app kan også benyttes sammen med Doro Liberto® 810.

Doro har desuden skabt en omfattende portfolio med mobiltelefoner specielt designet til senior-brugerne. Seniorer er mere tilbøjelige til at anvende telecare-services, hvis de leveres via en enhed, de kender og er tryg ved i forvejen, og derfor er Doros mobiltelefoner den ideelle kanal til telecare.

Behovet for care-produkter vokser
- Efterhånden som behovet ændrer sig hos den voksende senior-befolkning, tilpasser vi vores udbud af care-produkter. Vores nye, innovative enheder skal give brugeren øget personlig sikkerhed og ro i sindet, siger Rudi Iversen, country manager hos Doro Danmark, og fortsætter:

- Behovet for care-produkter vil kun vokse i de kommende år, og hos Doro vil vi fortsat arbejde på at tilbyde flere forbundne helbredsenheder til folk uanset alder. Det sker i samarbejde med vores voksende netværk af hardware- og software-partnere, og det er en del af vores overordnede strategi om at blive den mest betroede partner inden for care-løsninger til seniorer, slutter han.