Hvem har de bedste forudsætninger for at skabe den bedste spilleliste med de største hits gennem tiden? Det er selvsagt dem, der har lyttet til musik allerlængst. Derfor søsætter Doro nu et projekt, hvor seniorer opfordres til i fælleskab at skabe den ultimative spilleliste via musiktjenesten Spotify. Hensigten er at gøre både musik og moderne teknologi let tilgængeligt for musikelskere i alle aldre.

Internettet har gjort alverdens film og musik let tilgængeligt – og underholdningen er i dag aldrig længere væk end et klik på en tast. Men hvis man ikke ved, hvilken tast man skal trykke på, er de teknologiske fremskridt og de mange muligheder ikke til megen nytte.

Derfor har teknologi-virksomheden Doro, der er særligt kendt for sine ældrevenlige mobiltelefoner, sat sig for - med hjælp fra seniorerne selv - at sammensætte den ultimative spilleliste ”Senior hits”. Spillelisten skal ende ud med at indeholde seniorenes yndlingsmusik gennem årene og være tilgængelig for alle via musiktjenesten Spotify, så seniorerne kan lytte til listen fx fra deres smartphone.

Spilleliste skal åbne døre til teknologien

Projektet skal – udover at munde ud i en spilleliste - informere seniorerne om, hvordan man fx kan lytte til sin yndlingsmusik eller lydbøger på sin smartphone eller computer – og inspirere dem til at komme igang:

 

- For nogle seniorer kan apps, downloads og streamingtjenester virke som lidt af en jungle, og vi vil gerne være med til at hjælpe dem på vej, så flere seniorer tager alt det fantasiske indhold, der findes online, til sig, siger Rudi Iversen, der er country manager for Doro i Danmark.

Doro bygger bro over digital kløft

Den gennemsnitlige senior har sandsynligvis få følgere på Instagram og udsender ikke ret mange tweets i løbet af en dag, men når det kommer til levet liv, erfaringer og oplevelser, overhaler seniorerne de yngre generationer indenom.

 

- Seniorerne ved, hvordan man lever livet – og de kan også sagtens være med på den digitale bølge, selvom de ikke er vokset op med hverken smartphones eller internet. Vi ved, at rigtigt mange seniorer har masser af gåpåmod ift. ny teknologi - de har bare brug for at få det serveret på en lidt anden måde, fortæller Rudi Iversen.

 

Sommerkonkurrence med senior-smartphone

For at få sin yndlingssang med på spillelisten, skal man dele sangtitlen og navnet på kunstneren med Doro på kampagnesiden for Senior hits. Eneste forudsætning for at indsende sit yndlingshit er, at man skal være over 55 år.

 

Sammensætningen af spillelisten er et skandinavisk projekt, så også svenske og norske seniorer kan være med. Spillelisten bliver en skatkiste af de bedste hits gennem tiden fra både den skandinaviske og internationale musikscene.  

Sammensætningen af spillelisten løber frem til den 28. juni, men man kan allerede nu lytte til den via spotify her. Alle, der bidrager, deltager i konkurrencen om en seniorvenlig smartphone fra Doro, Spotify-abonnementer og statement T-shirts.